|
Уважаеми клиенти,
Моля, влезте в новите ни сайтове през следните линкове:
Сектор туризъм:
Контакти: 02.928.38.91, 0879.282.768, 0877.282.877
ПРОГРАМА І
КУРС ЗА "ГОТВАЧ" ЕДНОМЕСЕЧЕН
Видове програми и издавани държавни сертификати
Професионалните обучения по професия "Готвач", спрямо държавните образователни изисквания на Министрество на образованието и науката на Р. България са два вида. Първият представлява обучение за Готвач по част от професия - Базов курс за готвачи, за придобиване на Държавно удостоверение. Вторият тип обучение по професия Готвач е за придобиване на Майсторска степен /най-високата квалификация по професията за Европа/ с издаване на Държавно свидетелство за професионална квалификация. За придобиването на която и да е от горните степени се полага Държавен изпит пред комисия в края на курса.
Първата квалификация с Държавно удостоверение дава възможност на завършилите да практикуват професията като Готвачи, а втората квалификация с Държавно свидетелство предоставя право на завършилите на работа като Главни и Майстор Готвачи. И двата документа са валидни за територията на Европа и са признати в много от държавите по света.
ПРОГРАМА І ЕДНОМЕСЕЧЕН КУРС ЗА "ГОТВАЧ"
Вид на издаваният документ: Държавно удостоверение на МОН за част от професия "Готвач", валидно за Европа и България
Професионална реализация: възможност за назначаване на работа като Готвач в новооткрити ресторанти от веригата след курса
В курса за Готвачи ще придобиете професионална квалификация по професията и ще овладеете професионални умения за приготвяне на всякакви кулинарни изделия - ястия от интернационални кухни. В края на курса, след успешно положен държавен изпит се издава Държавна диплома на МОНМ с международна валидност на приложение - Държавно Удостоверение.
Курсът включва едномесечна, ежедневна присъствена практика в професионално оборудваните кухни на верига елитни столични ресторанти. Обуението се провежда под ръководството на квалифициран преподавателски екип от майстор готвачи с дългогодишен опит.
Обучението по теорията е разработено като съвременно On-Line обучение за възрастни в дистанционна Уеб платформа за обучение.
Програма на обучение
Учебният план по теория и практика на курса за готвачи включва:
Здравословни и безопасни изисквания; условия за пожарна безопасност; трудов процес; изисквания към готвача; икономически знания;
обзавеждане и оборудване на кухненският блок; стокознание на хранителните продукти; транжиране и разфасоване на месо, птици и т.н.;
Съхранение на хранителни продукти; посуда; хигиена на работното място;
Специфична професионална подготовка - технология на кулинарната продукция; технология на приготовление на български национални ястия и ястия от чуждестранни кухни;
Права и отговорности на готвача; ценообразуване - калкулиране на ястия;
Производствена практика в елитни столични ресторанти. Практиката включва практически занятия и стаж в реално работно време и обстановка във верига елитни столични ресторанти.
Обучение по практика I Стаж в ресторант
Практиката се провежда всеки ден средно между 5-8 учебни часа и заема основно място в курса на обучение. Практическото обучение е под формата на учебен стаж с ръководители в производствения процес на заведения за обществено хранене, в специално оборудвани за целите бази.
Стажът се провежда във верига елитни столични ресторанти на реални работни места, където курсистите имат възможност и за професионална реализация след успешно завършване на обучението си.
Квалифициран екип от майстор готвачи и преподаватели по теория гарантират качеството на обучение и дипломирането ви като специалисти - готвачи.
ПРОГРАМА ІІ
КУРС ЗА "ГОТВАЧ" - МАЙСТОРСКА СТЕПЕН
за начинаещи и напреднали, стартира от нулево ниво
Продължителност: дву-тримесечен /в зависимост от честотата на посещения)
/дистанционен, задочен, съботно-неделен, редовен/
Вид на издаваният документ: Държавно свидетелство на МОН за професионална квалификация - ІІ най-висока степен по професия "Готвач", валидно за Европа и България
Гастрономически правила за съчетаването на храните и избора на напитките; Видове ястия; Транжиране на птици, меса, едър и рогат добитък и др.;
Специални форми на поднасяне; посуда; оборудване и обзавеждане на заведенията за хранене и развлечение; хигиена на работното място; специфична професионална подготовка - технология накулинарната продукция; технология на приготовление на български национални ястия и ястия от чуждестранни кухни;
Права и отговорности на готвача; хигиена на храненето в заведенията за обществено хранене; икономика и отчетност в заведенията за хранене и др.
Производствена практика във верига престижни столични ресторанти от висока категория
ФОРМИ НА ОБУЧЕНИЕ ПО ПРОФЕСИЯТА
Дистанционна форма - занимания с помощта на лектор/преподавател и подготовка в самостоятелна форма. Като част от учебният процес е решаване на задачи, тестове и контролни за проверка на знанията. Практиката е в редовна форма на място в центъра.
Редовна форма - редовно провеждани занятия в дневна форма на обучение в група, провеждани в рамките на работната седмица.
...
Теоретична подготовка On-Line
Съобразено с натовранения ритъм на работа, обучението по теория върви успоредно с практическото обучение и е изградено като неприсъствено обучение в съвременна система - On-line УЕБ платформа. Обучението представлява дистанционна подготовка On-line по система, одобрена и изградена по всички европейски изисквания за професионално образование. Протича като динамичен курс с преподавател, стъпка по стъпка през целия месец на обучение. Обучението по теория е пряко свързано с практическите занятия и е неразделна част от учебния процес. Теоретичните материали се изтеглят електронно, а всички контролни, тестове и задачи за проверка на знанията се осъществяват on-line в платформата в удобно за курсиста време. Всички учебни материали се предават на електронен носител *
*За тези, които нямат възможност да участват в On-line обучение на УЕБ платформата, Центърът предоставя учебници на хартиен носител за самоподготовка
Възможности за професионална реализация и назначаване на работа
“Евростандарт Център 28” предлага възможности за реализация на всички успешно завършили и мотивирани курсисти. Веригата от престижни заведения, в които се провеждат обученията за Готвачи, има отворени работни позиции, където отлично дипломираните курсисти имат възможности за постоянна заетост. Необходимо е да сте се представили отлично по време на практиката и да сте успешно дипломирани от държавния изпит в края на обучението.
Дипломиране I Издавани документи след курса на обучение
След приключване на курса кандидатите имат възможност да се явят на държавен изпит и при успешно полагане да придобият Държавно Удостоверение за проф. Готвач, с валидност както в България, така и в страните членки на ЕС. Допълнително към Държавния сертификат може да бъде издаден и Европаспорт – Europass приложение за работа в чужбина на западен изик по избор (описва подробно програмата на обучение и придобитите умения и компетенции в курса)
· (държавния сертификат и Европаспорта не са включени в цената на ваучера от 420 лв. с 62% отстъпка!)
С Държавното удостоверение завършилите имат право да практикуват професията във всички видове заведения за обществено хранене на територията на Европейския съюз.
За актуални новини и за да се запознаете отблизо с работата ни, намерети ни във:
Fuk Luk & Sao
|